Ovesný mugcake s vlašskými ořechy

08.12.2021

vegan, bezlepkové, bez cukru


  • 4 PL jemných bezlepkových ovesných vloček/ ovesné mouky
  • 2 PL nadrobno nasekaných vlašských ořechů
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 4 PL rostlinného mléka (ovesné nebo jákékoliv jiné, které doma zrovna máte)
  • 1 PL oleje
  • 1 ČL sirupu - javorový/ rýžový/ datlový nebo jiné sladidlo, které preferujete (v tomto receptu sladidlo nepoužívám, poliji si mugcake až na závěr, jelikož už jsem si odvykla na sladkou chuť)
  • špetka vanilky (nemusí být, ale krásně mugcake ovoní)

V misce si smícháme všechny ingredience a nalijeme těsto do vymazané mističky vysypané krupicí nebo kokosem. Mističku vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme
na 180 °C přibližně půl hodiny, záleží na druhu trouby. Podáváme polité třeba javorovým sirupem a ozdobené vlašskými ořechy. Mám jej ráda teplý, hezky v tomto období prohřeje náš organismus.

Pozn. Ovesnou mouku si můžeme rychle vyrobit sami doma tak, že rozmixujeme vločky najemno v mixéru.

Dobrou chuť.